Nobu Malibu
Malibu, California
EXPANSIVE VIEW CORRIDORS REINFORCE THE BUILDING'S HORIZONTALITY AND CONNECTION TO ITS SITE
Client
Withheld per Client's request
STATUS
Completed 2012
SIZE
7,000 square feet
SCOPE
New full service kitchen and bar, full sushi bar with seating, indoor dining, outdoor dining deck, private dining room
AWARDS
2013 AIA|LA Restaurant Design Award
PROJECT TEAM
Architect: Montalba Architects, Inc.
Designers: Studio PCH & Scott Mitchell Studio
Builders: Shawmut
KEC: Michael Blackman & Assoc.
Structural: David C. Weiss, PE
Mechanical: JDA
Electrical: A&F Consulting Engineers
Plumbing: Tom Nasrollahi & Assoc.
Civil: Newlon Design
Lighting: John Brubaker Architectural Lighting
ADA: Schirmer Engineering
Security: Pyro-Comm Systems
A/V: Okajima Group
Septic: Ensitu Engineering
Photographer: John Linden

Overview
With its panoramic views of the Pacific Ocean, Nobu’s low horizontal profile hugs the bluff along the famed Pacific Coast Highway in Malibu, blending the Japanese notion of integration with the land and a quintessentially Californian celebration of light and openness. The bright palette of natural materials, including board-form concrete, bleached wood, and stone, reflects the abundant daylight emitted through clerestories and enormous floor-to-ceiling window walls. Wood plank and decomposed granite walkways wind through native planting and the shoji-inspired screen entry doors and into the space, where intimate dining nooks and continuous view corridors reinforce the linearity and connection to the outdoors. Sheltered outdoor decks and interior fire features allow diners to enjoy the beachfront views in an elegant yet comfortable setting year-round.
PROCESS
FLOOR PLAN
CONSTRUCTION 1
back to top
NEXT PROJECT